Tuesday, January 31, 2012

Review: The Ides of March [4.5/5]


Σκηνοθεσία: George Clooney
Σενάριο: Grant Heslov / George Clooney
Ηθοποιοί: Ryan Gosling / George Clooney / Philip Seymour Hoffman / Paul Giamatti / Marisa Tomei / Geffrey Wright / Evan Rachel Wood
Διάρκεια: 102 λεπτά
Πρεμιέρα: 13 Οκτωβρίου 2011

Υπόθεση: Η ταινία χαρακτηρίζεται από αιχμηρούς διαλόγους, μέσα στο σύγχρονο κόσμο της πολιτικής και εξουσίας. Μια έντονη ιστορία sex, φιλοδοξίας, πίστης, προδοσίας και εκδίκησης, όπου ένας νεαρός εκπρόσωπος τύπου πέφτει θύμα του πολιτικού παρασκηνίου, ύπουλων χειρισμών από βετεράνους του επαγγέλματος και αποπλάνησης από μια νεαρή ασκούμενη. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ υποδύεται έναν Κυβερνήτη που έχει θέσει υποψηφιότητα στον πρώτο γύρο των Προεδρικών εκλογών με το κόμμα των Δημοκρατικών, ενώ ο Ράιαν Γκόσλινγκ τον εκπρόσωπο τύπου του και η Μαρίσα Τομέι την ρεπόρτερ των New York Times.

Πίστη, φιλοδοξία, προδοσία και εκδίκηση στον κόσμο της πολιτικής είναι μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύεται η νέα ταινία του George Clooney. Η αλήθεια όμως είναι πως θα μπορούσε να είναι τοποθετημένη σε διαφορετικό κόσμο από εκείνο της πολιτικής και να έχει την ίδια απήχηση αφού μιλάει για διλήμματα και αμφιβολίες που απασχολούν τους περισσότερους ανθρώπους.   
Αι Ειδοί Του Μαρτίου έπεφταν στις 15 του μηνός, σύμφωνα με το ρωμαϊκό ημερολόγιο. Ρωμαϊκές γιορτές προς τιμή του Δία.
Ο τίτλος χρησιμοποιείται μάλλον μεταφορικά και μιλάει περισσότερο για το πότε στην καριέρα τους χρειάστηκε να παίξουν βρώμικα οι χαρακτήρες, οι οποίοι δεν απέχουν πολύ από πραγματικά πρόσωπα. Ο Clooney αγαπά τον κινηματογράφο των παλαιότερων δεκαετιών και αυτό φαίνεται στη νέα πορεία που ακολουθεί τα τελευταία 10 χρόνια συμμετέχοντας σε πολύ καλές μικρότερες ταινίες με πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο (Τhe American, Michael Clayton). Με το The Ides of March συνεχίζει με επιτυχία την πορεία αυτή.

Το δυνατό χαρτί της ταινίας είναι φυσικά το ταλαντούχο καστ, κάτι που γνωρίζει ο Clooney και το χρησιμοποιεί δίνοντας άλλη δυναμική σε σκηνές απλών διαλόγων. Ο Gosling που έχει πάρει φόρα από συμμετοχές στα εξαιρετικά Blue Valentine και Drive είναι και πάλι πολύ καλός και απ'ότι φαίνεται έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά του αν συνεχίσει τις ενδιαφέρουσες επιλογές. Οι Hofman και Giamatti με ευκολία παίζουν τους ρόλους τους, με τον πρώτο να κλέβει όλες τις σκηνές στις οποίες συμμετέχει. Πολύ καλή δουλειά και από το υπόλοιπο καστ που περιλαμβάνει τους Marisa Tomei, Geffrey Wright, Evan Rachel Wood και φυσικά το George Clooney.

H ταινία είναι καθηλωτική σε όλη τη διάρκεια της και εντυπωσιάζει με τα θέματα που αγγίζει και τους χαρακτήρες που παρουσιάζει. Δυνατοί διάλογοι, εξαιρετικές ερμηνείες και παρουσίαση με πολύ ενδιαφέροντα τρόπο του πολιτικού προσκηνίου.. με το τρόπο που το βλέπει ο Clooney. Από τις ταινίες της χρονιάς.



No comments:

Post a Comment