Wednesday, September 19, 2012

Resident Evil: Retribution 3D [3.5/5]

Milla Jovovich returns as Alice in Resident Evil:Retribution

Σκηνοθεσία: Paul W.S. Anderson
Σενάριο: Paul W.S. Anderson
Ηθοποιοί: Milla Jovovich / Sienna Guillory / Michelle Rodrigez
Πρεμιέρα: 20/09/12
Διάρκεια: 97λεπτά

Μετά την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία του 4ου μέρους έρχεται η νέα ταινία του franchise που βασίζεται στη διάσημη σειρά παιχνιδιών Resident Evil. Ίσως δεν είμαι ο κατάλληλος για να κρίνω μιας και δεν έχω δει όλες τις ταινίες με πρωταγωνίστρια την Alice (Jovovich) και είμαι περισσότερο φαν την κυρίας Beckinsale και των vampire αλλά η αλήθεια είναι πως η ταινία με εξέπληξε ευχάριστα.Για να μην τα λέμε αργότερα αναφέρω σε όσους θέλουν να το ακούσουν από τώρα πως ουσιαστικά το σενάριο δεν ακολουθεί καμία λογική πορεία και περιλαμβάνει από τη μία σπλάτερ σκηνές που τρομάζουν και βγάζουν γέλιο και από την άλλη ιδεολογικούς και ηθικούς προβληματισμούς,ενώ οι χαρακτήρες περιορίζονται σε one liners και άφθονες σκηνές δράσης.

Η αλήθεια όμως είναι πως με άψογα οπτικοακουστικά ειδικά εφέ που θα ζήλευαν ταινίες με διπλάσιο κόστος,την καθιερωμένη video game αισθητική του Paul W.S. Anderson , που ως γνωστόν καταντάει κουραστική στα τελευταία 15 λεπτά και άφθονη δράση με κυνηγητά, zombie, πιστολίδια, ξιφομαχίες η ταινία εξελίσσεται σε pure fun και είναι δύσκολο να της αντισταθείς.Άξιο αναφοράς επίσης το εντυπωσιακό reverse slow motion της πρώτης σκηνής,όπως και η ιδέα της προσομοίωσης κόσμων μέσα σε ένα δωμάτιο,κάτι που κάνει την Alice να έχει γυρίσει όλες τις ηπείρους μέσα στα κεντρικά γραφεία της Umbrella.

Η ταινία τελικά παρότι δεν περιέχει σκηνές που σου μένουν,θα καταφέρει να ικανοποιήσει τους αμέτρητους φαν του franchise και όσους γυρεύουν 90 λεπτά άφθονης και άψογα στιλιζαρισμένης 3D δράσης.Και του χρόνου παιδιά...!

No comments:

Post a Comment