Saturday, September 15, 2012

18o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας: Προτάσεις για ταινίες και άλλα πολλά


18o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας




Rust and Bone - Ταινία Έναρξης



Μετά τον αριστουργηματικό «Προφήτη», ο Ζακ Οντιάρ κάνει στροφή στο μελόδραμα με μία κλασική ερωτική ιστορία. Ο άστεγος Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδερφής του μαζί με τον πεντάχρονο γιό του. Εκεί θα γνωρίσει τη Στεφανί, μια εκπαιδεύτρια φαλαινών που μετά από ένα τραγικό ατύχημα χάνει και τα δυο της πόδια. Μαζί, θα μάθουνε να περπατάνε ξανά από την αρχή. Σε κάθε καρέ, ο Οντιάρ φανερώνει τη δεξιοτεχνική του δεινότητα, ενώ αποσπά εκπληκτικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του. Κυρίως όμως, δείχνει πώς οι ήρωές του μαθαίνουν να ζουν με τα ακρωτηριασμένα τους άκρα, τα ματωμένα τους πρόσωπα και τις πιο απίθανες ελλείψεις.






Beasts of Southern Wild - Ταινία Λήξης




Η κινηματογραφική εμπειρία της χρονιάς είναι εδώ: Η Χασπάπι είναι έξι χρονών και ζει με τον πατέρα της στο Δέλτα του Μισσισιπή. Εκείνος την προετοιμάζει για τις ημέρες που δεν θα βρίσκεται εκεί για να την προστατέψει - και αυτές δεν αργούν. Oταν αρρωσταίνει ξαφνικά, ακραία φαινόμενα κάνουν την εμφάνισή τους: οι πάγοι λιώνουν, ξεσπούν καταιγίδες και η φύση απελευθερώνει προϊστορικά τέρατα. Η φετινή Χρυσή Κάμερα του Φεστιβάλ Καννών θα σας φέρει δάκρυα στα μάτια καθώς ξεδιπλώνει όχι μόνο στοιχεία της παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, αλλά και της αθάνατης ανθρώπινης Ψυχής.





Ελληνικές,Αμερικάνικες,Ευρωπαικές πρεμιέρες για ντοκιμαντέρ,ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους και πολλά αφιερώματα. Την αυλαία σηκώνει το "Rust and Bone" του Jacques Audiard, ενώ η συνέχεια είναι εξίσου εντυπωσιακή με τα "Cosmopolis" του Cronenberg,"Savages"του Stone, "Amour" του Haneke, "Οn the Road" του Walter Salles και το κλείσιμο του φεστιβάλ από το "Beasts of Southern Wild"του Benh Zeitlin.
Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι Ευρωπαικές ταινίες του φεστιβάλ.Το "Barbara" του Christian Petzold, με βραβείο σκηνοθεσίας στο Βερολίνο, το "Teddy Bear" με βραβείο στο Sundance, "Monshier Lazhar" που ήταν υποψήφιο για όσκαρ πέρσι,όπως και τα animation "Ernest et Celestine" και "Zarafa" είναι μερικές από αυτές.
Επίσης τα καλύτερα ακούγονται για τα "Safety not Guaranteed", "The Sessions", "Smashed", "Celeste and Jesse Forever", "38 Temoins", "V/H/S", "Una Noche" που ανήκουν σε διαφορετικά τμήματα του φεστιβάλ.

Και για να μην ξεχνιόμαστε πολλές είναι οι ελληνικές ταινίες που θα κάνουν πρεμιέρα από νέους και καταξιωμένους σκηνοθέτες.Το αφιέρωμα προς το Whit Stillman είναι εκείνο που ξεχωρίζει, και παρουσία του θα γίνουν οι προβολές των ταινιών του.Το πρόγραμμα τέλος περιλαμβάνει πολλά ντοκιμαντέρ ("Marley", "Shut Up and Play the Hits" , "Searching for Sugar Man", "Βully" , "Woody Allen", "Dreams of A life"

Τιμές Εισιτηρίων:
4ευρώ - Δημοσιογραφικές 
5ευρώ - Απογευματινές 
6ευρώ - Όλες οι υπόλοιπες.
Κάρτα 10 Προβολών - 35ευρώ
Κάρτα 20 Προβολών - 60ευρώ
Κάρτα 25 Προβολών - 75ευρώ

Ο κινηματογράφος Ιντεάλ δεν διαθέτει σύστημα αριθμημένων εισιτηρίων αλλά κάνει κανονικά προπώληση εισιτηρίων, ενώ στον κινηματογράφο Δαναό και Odeon Όπερα η προπώληση γίνεται με το γνωστό ηλεκτρονικό σύστημα.Εισιτήρια θα αρχίσουν να πωλούνται την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, με προσαρμοσμένο ωράριο το οποίο επισυνάπτεται παρακάτω:



Όλες οι ταινίες εδώ:
http://www.aiff.gr/summary.asp?catid=28137
Εδώ το πρόγραμμα:
http://issuu.com/20908/docs/orologio_2012/1

Ποιοί σκοπεύετε να πάτε και ποιές είναι οι εντυπώσεις σας από το φεστιβάλ? Όσοι έχουν απορία για τα εισιτήρια επειδή το έχω παρακολουθήσει το θέμα ίσως να μπορώ να βοηθήσω.

No comments:

Post a Comment