Friday, April 27, 2012

Review: The Avengers 3D


Σκηνοθεσία: Joss Whedon
Ηθοποιοί: Robert Downey Jr / Samuel Jackson / Chris Evans / Scarlett Johansson / Mark Ruffalo / Chris Hemsworth / Jeremy Renner / Tom Hiddleston
Πρεμιέρα: 26/04/12
Διάρκεια: 142 λεπτά

Ο Νικ Φιούρι(Samuel Jackson), διευθυντής του διεθνούς οργανισμού SHIELD, ο οποίος έχει ως αντικείμενο τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας ανά την υφήλιο, συνειδητοποιεί πως προκειμένου να ανατραπεί η κρισιμότατη αυτή κατάσταση, που έχει φέρει την ανθρωπότητα στο χείλος του γκρεμού, υπάρχει μόνο μία λύση: να συγκεντρώσει τους Εκδικητές.

Ύστερα από πολύ σχεδιασμό και 5 ταινίες η Marvel φέρνει στη μεγάλη οθόνη τους Thor,Iron Man,Captain America,Hulk,Loki,Black Widow,Hawkeye.Όλα ξεκίνησαν μετά την τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του πρώτου Iron Man.Γενικά μέσα σε αυτή τη 4ετία είδαμε αγαπημένους χαρακτήρες που δεν περιμέναμε να δούμε στη μεγάλη οθόνη,εμπνευσμένα casting και τον geek factor να ανεβαίνει μαζί με κάθε ταινία και after credit σκηνή.Όλοι περίμεναν με αγωνία τη μάζωξη όλων των ηρώων σε μία ταινία.

Ο Joss Whedon του Serenity και πιο πρόσφατου Cabin in the Woods ανέλαβε τόσο σενάριο όσο και σκηνοθεσία και έδωσε ένα πιο κωμικό τόνο στην ταινία,όταν το κλίμα και το ύφος των τελευταίων ταινιών με σούπερ ήρωες είναι βαρύ και σκοτεινό(Batman,Watchmen,Xmen).Παρότι η ιδέα ότι οι σούπερ ήρωες σώζουν τον κόσμο είναι χιλιοειπωμένη,τα αστεία και οι διάλογοι των Εκδικητών βγάζουν αρκετό γέλιο και είναι τελικά εκείνα που δίνουν ρυθμό στην ταινία μέχρι να εμφανιστούν τα ρομπότ και να γίνει πανικός στο τελευταίο μισάωρο.Στα + επίσης το ότι κατάφερε να μοιράσει το χρόνο εξίσου χωρίς να αδικήσει κανένα από τους χαρακτήρες του.

Το casting των ηρώων είναι πολύ καλό και παρότι θα ήθελα να δω ένα Εντ Νόρτον σαν Χαλκ ξανά μια χαρά την έκανε τη δουλεία ο Ράφαλο.O Χαλκ που αυτή τη φορά δημιουργήθηκε από ψηφιακή επεξεργασία της ερμηνείας του Ράφαλο και όχι δεύτερου ηθοποιού,μοιάζει έτοιμος να δοκιμάσει την τύχη του για τρίτη φορά με στόχο το σόλο franchise.Εκείνο που με ξένισε είναι η ερμηνεία της Σκάρλετ,η οποία ναι γκομενάρα,αλλά είναι ακριβώς ίδια σε όλους τους ρόλους της,χωρίς να μετράει αν είναι σε κωμωδία,περιπέτεια,ρομάτζο.

Αν θέλεις να ψάξεις για αρνητικά στην ταινία θα τα βρεις..Οι κακοί(που θα βοηθήσουν τον λόκι) είναι κλασικά μονοδιάστατοι και δεν ξέρουμε τίποτα για το χαρακτήρα τους,τυπικό το στόρι,αν δεν έχεις δει τις προηγούμενες ταινίες δεν ξέρεις τους χαρακτήρες κλπ.Όποιος το κάνει έχει χάσει το νόημα.
 
Προσωπικά βλέπω τους Εκδικητές περισσότερο σαν event και υπερθέαμα παρά σαν ταινία.Κάτι που γενικά δεν μου αρέσει στον κινηματογράφο αλλά εδώ το διασκέδασα.Η Μάρβελ έφτασε στους Εκδικητές με σωστότατο σχεδιασμό και παρότι δεν με ενθουσίασαν ιδιαίτερα οι ταινίες της(με εξαίρεση το πρώτο Iron Man) το Avengers τους δικαιώνει.Εξαιρετικά ειδικά εφέ,αρκετά γέλια και μία περιπέτεια που έχει μέσα μερικούς από τους αγαπημένους μας ήρωες κόμικ.

ΥΓ. υπάρχει έξτρα διαστημική σκηνή μετά τα πρώτα credits,την οποία έχασα επειδή έφυγα βιαστικά για να προλάβω το ρεάλ-μπάγιερν.

ΥΓ2. το 3d σε αντίθεση με τις περισσότερες τωρινές παραγωγές ούτε κουράζει,ούτε είναι άσχημο.Όσοι το δουν σε 2d δεν χάνουν κάτι πάντως.

Βαθμολογία: 3/5

1 comment:

  1. Την ώρα που οι Avengers ετοιμάζονται να σπάσουν τα ταμέια η Scarlett Johansson δήλωσε πως η Black Widow δεν θα εμφανιστεί στο Iron Man 3

    ReplyDelete