Wednesday, February 29, 2012

Review: Joe Carnahan's The Grey


Σκηνοθεσία: Joe Carnahan
Σενάριο: Joe Carnahan / Ian Mackenzie Jeffers
Ηθοποιοί: Liam Neeson / Frank Grillo / Anne Openshaw / James Badge Dale
Διάρκεια: 117 λεπτά
Πρεμιέρα: 23/02/2012

Ένας ελεύθερος σκοπευτής(Liam Neeson) και η ομάδα του ύστερα από την πτώση του αεροπλάνου τους και το θάνατο των υπόλοιπων επιβατών,μένουν μόνοι τους κάπου στην Αλάσκα με αποτέλεσμα να προσπαθούν όχι μόνο να επιβιώσουν στις τρομερές καιρικές συνθήκες που επικρατούν,αλλά και να αντιμετωπίσουν μία ομάδα τρομακτικών λύκων που τους έχει βάλει στο μάτι. Το σενάριο της ταινίας προέρχεται από ένα διήγημα του Ίαν Μακένζι Τζέφερς με τίτλο “Ghost Walker”.

΄΄Once more into the fray. Into the last good fight I'll ever know. 
Live and die on this day. Live and die on this day''

Ο σκηνοθέτης Carnahan ξανασυνεργάζεται με τον Liam Neeson μετά το The A-Team και δίνει στον ηθοποιό ένα ρόλο που αρχικά προοριζόταν για τον Bradley Cooper. Με αυτή την ταινία ο σκηνοθέτης του εξαιρετικού Narc αφήνει τις περιπέτειες γεμάτες πιστολίδια (Ateam, Smokin Aces) και δημιουργεί μια ταινία επιβίωσης που έχει διαθέσεις.. φιλοσοφικές.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο Liam Neeson (Taken,Unknown) μπορεί να κρατήσει με ευκολία μία ταινία μόνος του και το κάνει εδώ με τη βοήθεια μερικών πολύ καλών supporting ερμηνειών όπως αυτής του Frank Grillo.

O Carnahan με συνεργάτη την πολύ καλή φωτογραφία αλλά και τις πραγματικές τοποθεσίες όπου έγιναν τα γυρίσματα καταφέρνει να δημιουργήσει μία εξαιρετική ατμόσφαιρα. Οι λύκοι αν και δεν είναι ρεαλιστικοί, είναι τρομακτικοί ενώ οι διάλογοι μεταξύ των ανδρών που επιβίωσαν είναι εξαιρετικοί και καταφέρνουν να μας συνδέσουν με τους χαρακτήρες.

Η ταινία ξέρει που πηγαίνει και εκτός από μία πολύ καλή ταινία επιβίωσης με δυνατό φινάλε προσφέρει αρκετές σκέψεις γύρω από τον θάνατο και τη ζωή. Art ταινία επιβίωσης και από τις προτάσεις της χρονιάς.

Βαθμολογία: 4/5

Μετά τα credits υπάρχει μία έξτρα σκηνή

No comments:

Post a Comment